//BE MY EVERYTHING
Lady Boss ♡






Diaries Big Boss Click Stuff

Hi everybody ! Welcome to my blog. Enjoy your reading here as well okay. Haters, you make me famous. Thankyou :* Leave you footprint below okay. I'll visit you back later.


Footprint




Credits!

basecode: Nurul AtiQah
Edit by: Cikmimin
Re-Edited By: Nurkhairin Syuhada



Suzayati Binti Hamzah


Bismillahirrahmanirrahim... Assalammualaikum Mama. Mama apa khabar? Sihat? Apa khabar kakak dgn adik-2? Mama, Syuhada rindu  mama... Rindu suasana keluarga kita walaupun keluarga kita tk complete mcm keluarga org lain... Walaupun Syuhada cuma hidup dgn mama dan adk beradik Syuhada tanpa papa. Syuhada tk kesah apa org nk kata psl keluarga kita tp Syuhada rindu suasana tu semua. Suasana yg Syuhada maksudkn Syuhada suka kacau adik-2, suka cari psl sbb tu semua kiranya hobi Syuhada...

Mama... Seandainya mama terbaca post ni kemungkinan ada yg menyampaikan minta mama membaca post ni. Mungkin saat mama baca post ni, Syuhada dh menghadap Illahi. Dlm erti kata lain, Syuhada dh tk bernyawa lg dlm dunia ni...

Syuhada nk mntk maaf kt mama atas salah silap Syuhada kt mama selama Syuhada hidup. Syuhada mengaku Syuhada bnyk menyusahkan mama. Syuhada banyak buat mama marah, buat mama menangis sbb Syuhada. Tp satu benda mama kena tahu, Syuhada syg mama. Ya, kata org, klau anak sygkn mak, dia tkkn buat mak dia susah hati, tkkn buat mak dia menangis. Tp Syuhada bnyk lukakan hati mama bkn bermakna Syuhada tk syg mama. Anak mana tk syg mak....

Mama, Syuhada tk pandai hidup sorg. Sbb selamani hidup Syuhada mama yg uruskan even habis SPM pun mama yg uruskan. Nk masuk UiTM ni pun still mama yg uruskan, mama lipatkan baju, kemaskan katil kt bilik ni dulu baru mama balik. Syuhada tkpernah jauh dr mama. Even mama kena transfer kerja kt KL sekalipun Syuhada ikut mama even adik beradik lain duduk JB dgn arwah Mummy. Syuhada tkpandai hidup berdikari. Syuhada tkpernah hidup sendiri. Mkn, pakaian, sekolah Syuhada dulu mama yg uruskan sampai Syuhada habis SPM sampai tkpandai berdikari mcmni sekali.

Tp satu je Syuhada pandai berdikari. Bila Syuhada sakit, Syuhada pandai pergi hospital sendiri tknk susahkn mama. Even Syuhada sakit apa sekalipun Syuhada diam je tk bgtau mama. Syuhada pergi hospital pun diam-2. Pukul 2/3am Syuhada keluar pergi hospital sbb dh tk tahan sakit, esoknya mama tgk tgn Syuhada dh berjarum dh kena inject. Mama ingat tk masa Syuhada kena buat colonoscopy operation kt hospital? Masatu 19/8/14. Masatu Syuhada pergi sendiri tk inform kt mama pun psl ni. Tp doktor marah sbb masatu Syuhada tk bwk mama, masatu Syuhada belum 18 years old lg. Sampaikan Syuhada terpaksa bgtau mama semuanya, then mama uruskan Syuhada kt hospital sampai ke ptg...

4 hari Syuhada kena puasa, tk dpt mkn apa pun. Sakit ma masatu sakit sgt. Bila sedar dr colonoscopy, Syuhada kuatkan diri jg bngun sbb Syuhada fikir mama nk pergi kerja. Then Syuhada nk mkn disebabkan 4 hari tk mkn. Lps bngun tu, perut Syuhada sakit sgt tp Syuhada kuatkn diri jg sbb mama, sbb diri Syuhada sendiri. Mama selalu pesan jgn terlalu manjakan rasa sakit ni. Lps je colonoscopy tu, Syuhada pergi tukar pkai seluar, kita terus pergi mkn. Syuhada kuat ma masatu even Syuhada yg paling kecil dlm Pusat Endoskopi tu. Then, lps mkn kita terus settlekn surat pelepasan PLKN sbb sepatutnya masa operation tu, Syuhada kena pergi PLKN tp dpt pelepasan dr pihak hospital hehe...

Mama... Semua tu mungkin kenangan bg kita. Syuhada tau bnyk pengorbanan mama utk Syuhada dan adik beradik. Syuhada sedar Syuhada bnyk habiskn duit mama. Syuhada dpt UIA course pendidikan, mama siap bayar semua sbb nk suruh Syuhada belajar kt sana tp Syuhada tknk sbb Syuhada tetap dgn keputusan nk tnggu UiTM sbb Syuhada nk sgt UiTM dr sekolah lg. Course pendidikan pula bkn minat Syuhada. Then UNITI course Perbankan Muamalat pun Syuhada tolak mentah-2 sbb Syuhada tksuka tmpt dia. Then Syuhada dpt Politeknik Merlimau course Architecture tp Syuhada tk bgtau mama pun sbb Syuhada tau klau mama tau Syuhada dpt Architecture mama akan paksa Syuhada pergi sbb Architecture tu bidang mama and mama nk Syuhada follow mama. Tp bkn minat Syuhada. Bila Syuhada dpt UiTM course Sport Science, Syuhada seronok sgt mama sbb Syuhada minat course ni and Syuhada mmg nk sgt UiTM. Org kata mmg bodoh tolak setiap course yg Syuhada dpt semata nk amek UiTM tp i dont even care as long as Syuhada minat course tu...

Mama, Syuhada mungkin tk dpt jd anak yg terbaik utk mama. And Syuhada tk sempat nk buktikan kt mama yg Syuhada berjaya. Tp cukuplah mama rasa mama berjaya didik Syuhada sampai ke tahap ni. Syuhada tk mntk pun nk jd mcmnni. Tp Syuhada redha dgn setiap ketentuanNya. Mama jgn salahkn takdir, jgn salahkn diri mama tp mama kena redha dgn apa yg terjadi. Klau mama rindu Syuhada, mama tgklah kakak. Even perangai ktorg pelik, even ktorg suka bergaduh, even ktorg amek course dan study kt tmpt yg berbeza tp mama kena tau, minat ktorg dlm sport sama sbbnya ktorg kembar. Mama tenunglah muka kakak klau mama rindu Syuhada. Sampaikan rindu tu melalui doa. InsyaAllah Syuhada akan rasa rindu tu walaupun jauh dr mama. Syuhada syg mama and family kita.

Sampaikan pd kenalan Syuhada dan adik beradik, ampunkan Syuhada dr hujung rambut hingga ke hujung kaki sekiranya Syuhada ada buat salah dan silap sepanjang perkenalan kami. Halalkan segala apa yg Syuhada terpinjam, termakan, terpakai tanpa mereka sedari. Sampaikan salam rindu Syuhada pd semua. Syuhada merayu, sbg permintaan terakhir Syuhada, jgn menangis....

Andai aku tidak sempat pulang dan menatap wajah mereka yg tercinta, Kau peliharalah senyuman mereka, Hindarkan mereka drpd menangisi pemergianku. Berilah mereka ketabahan sepertimana Kau memberi ketabahan keatas diriku. Dan Kau ukirkanlah senyuman di wajah mereka sepertimana Kau mengizinkan aku utk mengukirkan senyuman walaupun dlm keadaan yg tidak sihat. Matikanlah aku dlm keadaan beriman. Lindungilah mereka di Bumi ini sebaik mungkin sbg mana Kau melindungiku sepanjang aku berada di dunia.....